Tjugotredje strålningen - 7 kvar

Idag ringde klockan som vanligt men när vi slog upp ögonen insåg vi att vi skulle inom avdelningen på morgonen för provtagning, vilket resulterade i att vi gjorde iordning oss snabbt så vi kom iväg. Väl uppe på avdelningen togs blodprov - C är fantastisk som bara lägger fram sin slang och följer instruktionerna för att de lättare ska få ut blodet ur slangen.

Sen var det dags för att gå ner till strålningen. Idag hade strålapan "försovit" sig och C fick väcka honom. Han sov t.o.m. på en lift - så C fick hissa ner honom. Strålbehandlingen har verkligen blivit en rutin - idag tog C av sig tröjan innan någon sa till honom och han vet precis vad som ska hända. Han lägger fram slangen och sätter sig tillrätta! Jag kan fortfarande inte släppa att en sån här grej - strålbehandling - kan bli en vana. Det säger emot sig självt. Tänk vad kroppen och vanor kan göra. I detta läget är det ju positivt då C accepterat läget och insett att de hjälper honom. Men det är rätt galet när man tänker på det! 


När jag kom upp till postop var C redan vaken och hade ett stort leende på läpparna. Han hade själv tagit av pulsmätaren och var helt redo för att åka ner till avdelningen. Tror han gjorde personalens dag där (han var lite på bushumör). Då vi hade lite problem igår med huvudvärk kom läkaren in och checkade av och diskuterade hur vi skulle göra med kortisonet. Nu är vi tillbaka på en tablett morgon och kväll och sen får vi se hur vi ska göra efter onsdag - då är det dags för veckokontroller samt nya blodprov. Läkaren blev inte riktigt klok på varför C fick sån huvudvärk igår - de tror inte det är tumören (då den krympt och inte skapar ett tryck längre) och de tror inte heller det är nedtrappningen av kortisonet. Kanske det "bara" var en huvudvärk (fast det tror de egentligen inte heller)?!?! Hur som helst är huvudvärk och illamående inga bra symptom för C oavsett utan de ska kollas upp så fort de uppkommer. Rent ut sagt så avskyr jag dessa symtom - de skrämmer mig! Men någonstans är jag glad så länge röntgen ser bra ut! 


Som helhet gick denna morgon hur bra som helst därför valde vi att åka hem till Ystad resterande av dagen för vi hade lite papper som skulle fyllas i då naturligtvis tvåårsbesiktningen av vår lägenhet sker denna vecka. Vi skulle egentligen göra detta igår, men då vi blev akutinlagda ett par timmar fick vi skjuta på det. Men det var skönt att få detta gjort! 

Idag när vi kom hem kändes det rätt skönt (tror jag saknar att vara hemma). C tycker också det är väldigt skönt att komma hem! Vi passade på att cykla lite med lådcykeln och C blev jätteglad för detta. Vi cyklade förbi hans förskola och det blev många glada miner - som C saknar sina vänner! Snart kan vi hälsa på och vara innanför grindarna - vi måste "bara" landa efter strålbehandlingen först! Nu är det inte många behandlingar kvar… 


(null)



Kommentarer
Postat av: Nira

Väldigt fint (och vilken överraskning) att se er båda två idag. Caspian är så efterlängtad. Hoppas ni kommer snart igen. Stor kram

Svar: Det gör vi Nira! Snart är vi hemma ♥️. Det var härligt att se så många glada miner - blev lite rörd. Vi saknar ju er alla!
Kram ♥️
famwahlstrom.blogg.se

2020-09-21 @ 22:29:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: