30 april Valborgsmässoafton

Idag var dagen vi skulle ta tag i att åka bil efter yrselattacken förra veckan - vilket skapat lite rädsla hos C. Men på förmiddagen var det först besök från ASIH för lite diskussion kring veckan som gått. Vi har ändrat lite i medicinering för att hitta rätt för C... 
Under förmiddagen kom även våra nya hjälpmedel - en arbetsstol, en rullstol och en hygienstol. Dessa ska ses över på måndag när arbetsterapeuten, konsulten och teknikern kommer på besök. Just nu har vi vår lilla lägenhet 6 olika stolar till C varav 3 är för små! 

Efter lunch var det dags för dagens utflykt - till farmor och bonusfarfar för att fira lite valborg som vi har gjort de senaste åren, lite av en tradition. Jag ska säga att jag var lite nervös kring bilåkandet då C blev så yr förra gången han åkte. Men bilturen gick superbra och C var vid gott humör. 

När vi kom fram fick vi se den vackra valborgselden. Det är något visst med att se elden flamma upp i skyn, känna värmen och doften - riktig vårstart! Sällskapet gör allihop ännu bättre! 
Sen ville C in i farmor och bonusfarfars hus istället - märks att det var ett tag sedan han var någon annanstans än hemma. Han har nog saknat att vara hos farmor och bonusfarfar! Vi drog fram leksaker och han mindes precis vilka leksaker som han saknat. Vid halv fem kom alla in och vi skulle äta. Precis då såg vi hur slut C var och insåg att vi behövde åka hem! Vi måste verkligen lyssna på vår C och därför blev det hemgång innan middagen. 

Väl i bilen märktes tröttheten - han bröt ihop totalt för att han glömt hälsa på sitt får (farmor har får och C har fått döpa sitt eget). Han ville till sin Lalalina nu!! Tillslut fick vi honom att inse att han kan träffa Lalalina en annan dag. Så nu måste vi få till att åka och hälsa på Lalalina en dag snart! Det är inte lätt att vara trött, snart fem år och lite vilsen! När han väl lugnat sig insåg han själv vad som hände och förklarade att han inte riktigt visste vad han själv ville - han ville hem samtidigt som han ville till farmor, bonusfarfar och Lalalina. Tillsammans insåg vi att det var bra att vi åkte hem för att vila. 

Vi fortsatte vårt Valborgsfirande hemma bara vi fyra. Det började med lite mat blandat med totalt psykbryt. C visade ett barnprogram och vi alla fick ett totalt skrattanfall. Riktigt härligt att bara sitta och skratta en massa tillsammans! Därefter blev det på andra hållet och vi alla blev irriterade på varandra. Helt ärligt tror jag att vi alla är helt slut i planeten allihop och att vi behöver dessa psykbryt för vi inser då hur mycket vi älskar varandra, behöver varandra och att vi gör allt detta tillsammans! Vad skulle vi gjort utan varandra? 

Idag har varit en härlig dag och C har mått bra hela dagen och vi har upptäckt att bilåkande fungerar felfritt. Det blev inte ett vanligt valborgsfirande men en snudd av det och vi är glada för de stunder som förgyller! 

Glad valborg allihop! 

(null)

(null)

(null)

(null)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: