3 maj

Morgonen började bra för C. Sov rätt länge även idag och var på gott humör. På förmiddagen kom arbetsterapeut, tekniker och hjälpmedelskonsult. De tog bort de hjälpmedlen som var för små, justerade de 4 stolar vi ska ha inne samt kom med elrullstolen. C var först tveksam men elrullstolen lockade rätt mycket så vi kom ut och när han fick se den kom lite lyster i ögonen! Den var precis så som han önskade - gul!!! Tyvärr så började naturligtvis yrseln krångla och det slutade med att vi kunde mäta ut och justera elrullstolen men han kunde inte köra den idag - yrseln blev för jobbig. Vi börjar tro att yrseln även kan komma när han spänner sig och han tycker det är rätt jobbigt när det är människor han inte känner runt om sig. Men nu har vi elrullstolen här och när det är uppehåll och C vill så drar vi ut på en runda. Vi vet nämligen att han tycker det är superhäftigt att kunna styra den med joystick och tutan är riktigt rolig! 

Efter lunch lämnade alla vårt hem och C fick andas ut lite. Trots yrsel fick han prova några av dem för att de skulle kunna justera det som behövdes. Det resulterade i en tuff förmiddag för C och under eftermiddagen fick han äntligen sig en sovstund! 

Han är en riktig liten envis pojke vår C. Hjälpmedlen är inget han vill använda för tillfället. Vi hoppas att det ska vända snart och att vi får bukt på yrseln. N ringde till vår läkare på ASIH under eftermiddagen då vi pratat mycket kring yrseln hemma och vänt och vridit på den. Vi ville att läkaren på ASIH skulle diskutera yrseln med vår onkolog så hon har möjlighet att fundera och diskutera med kollegor kring hur vi ska agera mot detta. Vi ska träffa onkologen imorgon och då är det bra att ha ett underlag innan vi är där. 

På kvällen ville C duscha! Han ville det helt själv - nu ser han iaf fördelen med att bli ren igen. 

Imorgon bär det av till Lund för undersökning, kontroll av port-a-carte, nålsättning, prover och diskussion kring läget. C är väldigt klar i huvudet och vet vad han vill men hans kropp vill inte riktigt. Vi hoppas att yrseln blir bättre så att han har möjlighet att röra sig mer! 

(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: